Snöfrid - det är jag!

Snöfrid - det är jag!

Snöfrid bloggar om:

...korsetter och historiska kläder - hur man syr korsetter - fina böcker om korsetter - lite om företagande och det egna modemärket Viola Lahger - lite om annat - och såklart om att vara mamma!

Höga pretantioner

Där det börjarPosted by Snöfrid Sun, March 15, 2009 16:24:33
Företaget då, det som också heter Snöfrid?

När jag slutade gymnasiet valde jag mellan en dyr utbildning på tillskärarakademin, med små utsikter om ett välbetalt jobb och en inte fullt så dyr utbildning på KTH med desto större möjligheter till stora pengar och det klassiska livet med de tre V:na (villa, volvo, vovve). Jag valde det sistnämnda.

Senare insåg jag förstås att det var ett kortsiktigt val. Att göra Stockholm vackrare genom att få uppdraget att omforma Centralbroområdet är tokigt mycket svårare än att klä 10 brudar i underbara klänningar och jag valde om.

En korsettkurs senare och en ofantlig mängd böcker genomlästa startade jag under 2002; Snöfrid Holgersdotter. Drömmen var nådd och ett liv av skönhet och i avsaknad av pengar genomlevdes med behag.

2003 fick jag chans att köpa en butik på Lilla Nygatan i Stockholm. Butiken hade drivits som korsettbutiken Gallerie Lingerie i fyra år. Det var där jag köpte min första korsett liksom säkert många andra korsettfantaster i Stockholm. Vi har den tidigare ägaren Monica att tacka för en stor del av den korsettboom som skedde där vid millenieskiftet, säkerligen i symbios med filmen Moulin Rouge.

Mitt lilla imperium byggdes på med en butik i Göteborg 2005 och tillsammans med mina medarbetare kunde vi sprida kunskap om korsetter och ge en chans att prova ut en korsett till sig av en riktig korsettiär. Hela vinningen med att prova en korsett i en butik i stället för att köpa den direkt via nätet är ju just experthjälpen. En korsett är inte likt något annat konfektionsplagg och finns i en uppsjö olika modeller, så att finna en som passar dig perfekt utan att redan vara kunnig är knappt möjligt. Det händer till och med att man ser korsetter bäras upp och ner när man rör sig runt bland klubbarna på stan.

2006 tyckte jag att det var dags med en semester och sålde Gamla Stansbutiken för att resa till Indien i ett par månader.

2008 startade min syster och jag företaget "Systrarna Lahger" och startar en ny era i svensk korsetthistoria. Tidigare har Snöfridkorsetterna bara varit tillgänglig för den som beställer skräddarsytt, nu kan vi i stället presentera korsetter i normal prisklass, men med passformer som kommer att passa den mängd kvinnor jag träffat på genom mina yrkesår. Vi gör också kläder att använda med eller utan korsett.

Som entrepenör är det alltid roligt att starta ett nytt projekt och som korsettentusiast är det roligt att kunna presentera något som jag tycker har saknats tidigare.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post1