Snöfrid - det är jag!

Snöfrid - det är jag!

Snöfrid bloggar om:

...korsetter och historiska kläder - hur man syr korsetter - fina böcker om korsetter - lite om företagande och det egna modemärket Viola Lahger - lite om annat - och såklart om att vara mamma!

En första inblick

Där det börjarPosted by Snöfrid Fri, March 13, 2009 13:18:40
Vem är den där Snöfrid egentligen?

Snöfrid är korsettmakerskan som oftast är känd som "Hon med korsetterna i Gamla Stan". Nu har jag ju inte längre kvar butiken i Gamla Stan, men ofta är det så jag får lov att presentera mig för att man ska förstå vem jag är. Eller rättare sagt min professionella roll i världen.

För jag är ju inte bara korsettmakaren Snöfrid, utan också mamma till en liten söt tös på snart ett år, sambo med en fantastisk karl och tidsoptimist. Jag kämpar på med att försöka kombinera företagande med det nya mammalivet, vilket oftast är frusterande men också roligt. Företaget Systrarna Lahger driver jag så som namnet skvallrar om tillsammans med min syster Åsa och dessutom en duktig sömmerska vid namn Barbro. Vi är alla tokiga i enorma klänningsprojekt som kräver 10-tals meter siden och sällan blir färdiga i tid till det det är tänkt att användas för.

Vardagsliv är jag rädd att jag inte har något. Eller borde man säga att allt är vardag? En stor mix av att sy tills händerna värker, fråga Linnéa var nallarna är för att få chans att sminka sig klart innan vi får rusa iväg till ett officiellt men sällan effektivt möte "2 plus bebis".

Jo, lite lite tid för mig själv får jag också. Då passar jag på att läsa en stund i någon fantasy- eller filosofisk bok eller spela det fantastiska onlinespelet PuzzlePirates, där man som liten legoliknande pirat gör haven osäkra genom att slå andra pirater i tetrisliknande spel. Otroligt beroendeframkallande!

Lite av tiden ska jag försöka lägga här på bloggen, som kommer att handla om diverse betraktelser av världen och om mitt stora intresse för historiska kläder.

Välkommen hit!

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post0