Snöfrid - det är jag!

Snöfrid - det är jag!

Snöfrid bloggar om:

...korsetter och historiska kläder - hur man syr korsetter - fina böcker om korsetter - lite om företagande och det egna modemärket Viola Lahger - lite om annat - och såklart om att vara mamma!

Burlesque när den är som bäst

KorsetterPosted by Karin Fri, June 01, 2012 13:55:29
I onsdags för det äntligen dags för Blackbird Burlesque Cabaret stora event på Astoria. Kvällen var uppdelad i två set, den första för speciellt inbjudna och den andra för allmänheten. Intresset var stort och applåderna taklyftande.

Det var en härlig kväll och jag kommenderar alla att köpa biljetter till deras kväll på Berns i höst! Burlesque i den här relativt välordnade formen passar verkligen all publik. Det är bara roligt och underbart upplyftande. Det nakna är inte svårt att förhålla sig till och stämningen i lokalen blir snabbt uppsluppen och familjär.

Här kan ni få en smakbit av vad Blackbirds kan vara.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post24

Ensam eller själv?

KorsetterPosted by Snöfrid Mon, June 21, 2010 14:11:55
Den här veckan börjar det som jag rimligtvis bör kalla min semester. I småföretagarnas värld betyder semester för det mesta, att man bestämmer att man ska vara hemma "lite" och ta det lugnt. Isället sitter man hemma och har dåligt samvete för att man inte tar det lugnt utan bara tänker på all tid man istället kunde lägga på de tusentals projekt som ett eget företag alltid innefattar. Jag kompromissar, fyra timmar jobb, två timmars Piratande och resterande tid familjeumgänge. Det känns fint!


Den här veckan är också första på åtta som jag är ensam i butiken. "Min" söta praktikant Nina har vänt åter till Finland. Frågan är om jag nu är ensam eller själv? Jag jobbar bäst när jag rush-jobbar av en massa på kort tid och det gör man bäst själv, men arbetet är ju alltid roligast när någon annan finns i närheten och också är kreativ... ensam? Hmm...


Nina har under sin tid hos oss bland annat fått i uppdrag att göra en egen design av en av våra vanligaste modeller (U446) och här är resultatet:

Fin, inte sant? Det är mest såhär vi jobbar. Välj en modell som passar din kropp och bestäm sedan hur du vill att den ska se ut! Det är en av mina viktigaste grundprinciper.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post11

Nya korsetter

KorsetterPosted by Snöfrid Sat, March 20, 2010 09:01:40
Nu har Revanche kommit med nya fina varianter på de gamla populära modellerna. Titta på hemsidan under Revanche så hittar du dem. Nu har jag jobbat med Revanche i sju år och det är verkligen ett sant nöje att prova ut dem på kunder. Det är det bästa märke jag känner till tack vare att de har så många modeller. Så det är särskilt kul att just Revanche tagit till sig att det är nya tider och fotat modellerna i lite mer "burleska" utföranden.


Bilderna är från Revanche de la femme utom bild nummer tre som är fotad av Peter Gaudiano med modellen Tifa DeLeone.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post10