Snöfrid - det är jag!

Snöfrid - det är jag!

Snöfrid bloggar om:

...korsetter och historiska kläder - hur man syr korsetter - fina böcker om korsetter - lite om företagande och det egna modemärket Viola Lahger - lite om annat - och såklart om att vara mamma!

Kalas och hosta

VardagPosted by Snöfrid Thu, March 08, 2012 19:35:48
Vi ska snart åka på bröllopsresa till Thailand *yay*!

Av denna anledning fick flickorna Havrix-sprutor förra veckan. Sedan dess har det varit först feber och nu hosta och rossel. Feber känns som en naturlig biverkning, men hosta O_o mystiskt.

Vi tar oss genom dagarna så smärtfritt vi kan och något som alltid funkar för att hålla mamma glad är scrap booking, eller kort och gott pyssel! Linnéa har snart fyra-års-kalas och därför blev veckans pyssel, inbjudningskort. Så här blev de:

Här är ett par gamla gratulationskort för den som vill ha inspiration:

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post20

Bröllopsmässan 2012

VardagPosted by Snöfrid Mon, January 30, 2012 22:27:13
Den här helgen var det Bröllopsmässa på Grand Hotel, vilket var jättekul! Vi hade en monter för Brudfin och visning med Viola Lahger. Vi visade fyra set på scenen:

Det är en U231PSp underbystkorsett med kort krinolin, en av godiskorsetterna med massor av rosetter till en sjöjungfrukjol, vår Brud 2012-korsett och en F362KH ivory/blå med utställd kjol med klockning och litet släp.


I vår lilla monter visade vi några av Brudfin-klänningarna och accessoarer:

Nästa år blir det mycket större =)


Helena var med och provade korsetter på brudar i brudarnas boudoir vilket var superkul det med. Både att Helena var med förstås, men också för att det är för sällan man vi får se korsett och klänning tillsammans.


Nu har jag tusen nya idéer för nya kreationer och fortfarande för lite tid som vanligt. Saga är så gosig, men jag ser väldigt mycket fram emot höstens tid för arbete också.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post19

...och så bär det av!

VardagPosted by Snöfrid Fri, January 14, 2011 09:57:39
Våren är inte ett smack motig i alla fall. Det där med oxveckorna som man brukar kalla början på året har jag aldrig förstått. På nyåret får jag alltid tusen idéer och känner en hisnande känsla av att inte hänga med. Snart är det vår och asfalten kommer att titta fram igen och innan vi vet ordet av är träden gröna igen =)


Snabb genomgång av året:


februari - namnfestdags för Saga, hög tid att skicka ut inbjudningar.

april - slut på mammaledighet, D tar över för ett halvår.

augusti - bröllop för oss! Ojoj!

hösten - spännande event för Viola Lahger, massor av korsetter att sy!


Det räcker så!


Om man ska leva lite i nuet går mycket av tiden här hemma till Linnéa (3 i mars) som bjuder in till tebjudning. En av hennes julklappar var den här fina tebrickan:

Den kommer från en ambitiös bekant som startat webbshop för träleksaker. De heter Smultronbyn och jag kan varmt rekommendera dem!

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post16

Att få undan

VardagPosted by Snöfrid Tue, December 14, 2010 14:27:09
Jag tror att många känner som jag under hösten. I början känns det tungt och lite motigt, som att hösten tornar upp sig som en sjyst uppförsbacke, efter någon månad breder i stället lugnet ut sig, man har kommit in i lunken. Vid Allhelgona börjar man inse att Det närmar sig. Vad Det är vet jag aldrig riktigt, jul och nyår, javisst, men ännu mer någon slags slutprov, eller inlämningsdatum, tidpunkten där det är dags att leverera. Slutligen kommer då julen, eller veckan innan jul, som är nu, och man inser att backen har planat ut. Framför mig ligger en slätt av nyfrusen is och jag som tog i för att orka med uppförsbacken finner mig halkandes framåt som en annan bambi, helt utan möjlighet att bromsa in.


Det är lika bra att njuta av åkturen!


Full fart i korsettstugan!

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post15

Julefrid eller trotsstök

VardagPosted by Snöfrid Sat, December 11, 2010 13:46:00
Har jag tid över tar jag gärna en sväng om med plåtar, kavlar och degar. Idag är det äntligen dags för pepparkaksgubben, -gumman och -grisen att få ett hem! Ritningen är gjord och väggarna gör sitt bästa för att bli vackert bruna. Linnéa tar förstås tillfället i akt att stoppa lite deg i munnen och skrika hejdlöst när vi säger att man får ont i magen av för mycket deg (mamma och pappa äter förstås glatt deg när barnen sover).

När lugnet lägger sig vid middagssömnstiden, passar jag på att göra ett gäng av vanliga pepparkakor. Vi har ett hemligt familjerecept från gammelmormor för dessa, så varje år behöver vi göra två separata degar, en till pepparkakshus och en till vardags, men belöningen är spröda nästan lite knäckigt mumsiga pepparkakor!

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post14

En tvärtom-bebis

VardagPosted by Snöfrid Fri, December 10, 2010 13:18:21
Sedan senast jag skrev har jag blivit med ny bebis. Lilla Saga har redan hunnit bli tre månader och livet i fyrpersonersfamiljen börjar så smått att stabiliseras.


Min nya lilla tös gör det mesta i rak motsatts till Linnéa. Saga sover mest hela tiden, äter ganska sällan, sover nästan hela nätterna och går att lägga ner nästan var som helst för att somna. Konstigt... Nja, kanske inte så värst, men det är en stor kontrast till hur min äldre betedde sig. Det är nästan så att jag hinner känna mig ensam här hemma för att hon sover så mycket, det kan lätt gå en dag när vi bara leker och vakenmyser ett par timmar.


Så nu frågar man sig förstås, vad tusan gör en hemmamamma all denna tid? Inget nyttigt i alla fall! Hemmet är inte städat och beställningarna ligger på hög. Jag vet inte hur det går till, men dagen går utan att jag märker det. Det är som att en ammande mammas hjärna registrerar tiden i halvfart och tankarna tar dubbelt så lång tid på sig att formas.


Idag tänkte jag hur som helst att det är dags att påbörja något vettigt igen. Tea har länge väntat på en sådan här korsett:

Men hon vill inte varken bestämma eller veta hur den ska se ut. Så jag får leka loss helt som jag vill. Roligt! Det kommer nog inte att bli en underbyst till henne och den blir inte rosa och svart, så långt kan jag sträcka mig till att säga.


Jag har klippt och sytt en bit och om några dagar ska ni nog kunna få se någon typ av resultat. Nu måste jag gå och köpa tråd!


  • Comments(1)//www.snofridholgersdotter.se/#post13

Kafka på stranden

VardagPosted by Snöfrid Sat, July 31, 2010 12:01:31
Dagens boktips:

Sedan Linnéa kom har jag knappt läst något nytt alls, bara en och annan 1800-talsroman och omläsningar av en av mina favoriter "Jascha Golowanjuk" (lättläst, långsamt och lugnande). Men nu efter att den legat i bokhyllan bortåt ett år är jag färdig med underbara "Kafka på stranden".


Boken utspelar sig i Japan och väver samman ett flertal olika öden på ett så utsökt sagosätt att jag blir alldeles salig. Jag är totalt fast från början till slut. Känslan är ganska lik "Mästaren och margerita" så om du uppskattade den, rekommenderar jag dig varmt att läsa även denna.


När jag läser böcker brukar jag inte läsa baksidan och helst inte någon recension heller så därför kommer jag inte att skriva mer om boken än så. Är du mer nyfiken hänvisar jag till Svd, annars, läs och njut =)


Om en månad kommer liten liten, så tills dess blir det nog bara "Wives and daughters"

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post12

Torr asfalt

VardagPosted by Snöfrid Sun, March 14, 2010 11:48:39


Vid den här tiden på året minns man plötsligt vad det är som ger de första härliga vårkänslorna. Får man frågan under sommaren kanske man säger, de första blommorna, eller när isen spricker upp, men nej, det är ju första gången man för året går på torr asfalt!


Nu har vi haft vårkänslor i förorten i över en vecka och det är härligt! Marken tittar fram här och var och jag hoppar mellan asfaltsfläckarna och värmer mig i solen.


Lagom till varmare tider är också Linnéas kofta färdig. Det är det första jag någonsin stickat utom halsdukar i skolan, så jag är mycket stolt och Linnéa går på promenad med den hängandes efter sig på samma vis som annars dragankan brukar få hänga med =D


Veckans stora nyhet är att vi signat på en ny lokal och i slutet av mars flyttar vi vårt pick och pack från Björkis till Karlaplan (Grevgatan). Under april blir det inflyttningsgalej och förhoppningsvis nya korsetter och klänningar i butiken.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post9
Next »