Snöfrid - det är jag!

Snöfrid - det är jag!

Snöfrid bloggar om:

...korsetter och historiska kläder - hur man syr korsetter - fina böcker om korsetter - lite om företagande och det egna modemärket Viola Lahger - lite om annat - och såklart om att vara mamma!

Burlesque när den är som bäst

KorsetterPosted by Karin Fri, June 01, 2012 13:55:29
I onsdags för det äntligen dags för Blackbird Burlesque Cabaret stora event på Astoria. Kvällen var uppdelad i två set, den första för speciellt inbjudna och den andra för allmänheten. Intresset var stort och applåderna taklyftande.

Det var en härlig kväll och jag kommenderar alla att köpa biljetter till deras kväll på Berns i höst! Burlesque i den här relativt välordnade formen passar verkligen all publik. Det är bara roligt och underbart upplyftande. Det nakna är inte svårt att förhålla sig till och stämningen i lokalen blir snabbt uppsluppen och familjär.

Här kan ni få en smakbit av vad Blackbirds kan vara.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post24

Att resa med barn?

FunderingarPosted by Karin Sat, May 26, 2012 23:37:28
För en tid sedan var vi på vår lite annorlunda bröllopsresa! Det som var annorlunda var att den var helt vansinnigt vanlig och att vi tog med oss barnen.

Jag tror inte att David och jag fick mer än kanske 3 timmar på 14 dagar sammanlagt "ensamma" tillsammans. Vi gick upp med barnen gick och la oss med barnen, en av oss sov middag med Saga varje dag och självklart behövde vi ha väldigt mycket uppsikt över dem övrig tid. De är 4 och 1½ nu, så inte helt självgående direkt.

Något som förvånade mig var hur olika reaktioner vi fick jämfört med förra resan när bara Linnéa var med. Då skulle vi till Indien och många av de vi pratade med blev riktigt upprörda över att vi reste med småbarn till Indien! Där lät vi tydligen egenintresse gå ut över vårt stackars barn. Den här gången, när vi skulle till ett charterhotell i Thailand, var det inte en enda som reagerade negativt. "Åhh, så mysigt, ni kommer att ha det fantastiskt!" och ja! Det hade vi, på båda resorna!

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post23

Att stå fast vid sina val

FunderingarPosted by Snöfrid Mon, May 21, 2012 20:44:49
Att driva företag är svårt. Det är en kamp på så många olika sätt och sällan vila.

Detta är något jag återkommer till att tänka på gång på gång och kan tänka mig att de flesta företagare gör emellanåt. Min tid hemma med lilla Saga lider mot sitt slut, i augusti börjar hon på dagis. Då är det dags för mig att gå tillbaka till jobbet på heltid! Eller? Jag har nu varit företagare i 10 års tid, är det då inte dags att testa något annat? De flesta anställda byter arbetsplats oftare än var tionde år, så varför inte jag? Är det så att företagare är ett lite eget släkte? Vi trivs helt enkelt bättre med vår slitiga tillvaro än en lugn och säker plats på en arbetsplats som en del i ett stort maskineri.

Jo, man vänjer sig nog vid sitt tempo, sin frihet, sin känsla av att kunna "hoppa på" vilka saker man för stunden vill. Dessutom, det här är ju vad jag valt att göra och då måste man på något vis "komma i mål" innan man kan ge upp. Frågan är bara vad är att komma i mål i ett företag?

Jag antar att jag väntar tills jag tagit över världen.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post22

Det där med träd

FunderingarPosted by Snöfrid Tue, May 08, 2012 20:28:14
Häromdagen var vi på utflykt i Ullriksdals slottsträdgård på underbara caféet där. På vägen fram hittade Linnéa och jag en gammelek och fastnade. Tänk att träd, liksom eld, kan trollbinda en sådär. Jag vet att det inte betyder mycket för Linnéa (hon är fyra nu) när jag säger att eken är mer än 500 år gammal, men man ser på henne hur hon ändå förstår att det här är något värt all respekt, och det är så tufft. Själv blir jag helt säll av träd. Det är som att känna vikten av alla de femhundra åren när man träffar ett så gammalt träd. Tänk all lycka trädet sett, all sorg. Tänk hur det i godan ro fått växa sig stort och starkt när så mycket runt om kring vissnat och dött, återuppstått och dött igen. Det gör mig ödmjuk.

Linnéa ville inte gå från sin nyfunna vän.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post21

Kalas och hosta

VardagPosted by Snöfrid Thu, March 08, 2012 19:35:48
Vi ska snart åka på bröllopsresa till Thailand *yay*!

Av denna anledning fick flickorna Havrix-sprutor förra veckan. Sedan dess har det varit först feber och nu hosta och rossel. Feber känns som en naturlig biverkning, men hosta O_o mystiskt.

Vi tar oss genom dagarna så smärtfritt vi kan och något som alltid funkar för att hålla mamma glad är scrap booking, eller kort och gott pyssel! Linnéa har snart fyra-års-kalas och därför blev veckans pyssel, inbjudningskort. Så här blev de:

Här är ett par gamla gratulationskort för den som vill ha inspiration:

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post20

Bröllopsmässan 2012

VardagPosted by Snöfrid Mon, January 30, 2012 22:27:13
Den här helgen var det Bröllopsmässa på Grand Hotel, vilket var jättekul! Vi hade en monter för Brudfin och visning med Viola Lahger. Vi visade fyra set på scenen:

Det är en U231PSp underbystkorsett med kort krinolin, en av godiskorsetterna med massor av rosetter till en sjöjungfrukjol, vår Brud 2012-korsett och en F362KH ivory/blå med utställd kjol med klockning och litet släp.


I vår lilla monter visade vi några av Brudfin-klänningarna och accessoarer:

Nästa år blir det mycket större =)


Helena var med och provade korsetter på brudar i brudarnas boudoir vilket var superkul det med. Både att Helena var med förstås, men också för att det är för sällan man vi får se korsett och klänning tillsammans.


Nu har jag tusen nya idéer för nya kreationer och fortfarande för lite tid som vanligt. Saga är så gosig, men jag ser väldigt mycket fram emot höstens tid för arbete också.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post19

Nya äventyr

LänkarPosted by Snöfrid Mon, May 30, 2011 11:26:01
Står du i giftastagen? Då kan jag tipsa om en ny såå fin sida för bröllopstillbehör.

Brudfin! brudaccessoarer, hårsmycken tiaror och annat


Låter ägarparet bekant på något vis? Nej då, det är sääkert bara en tillfällighet.

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post18

Tips och trix

LänkarPosted by Snöfrid Thu, April 28, 2011 20:19:27
Tillbaka på jobbet och i full gång med korsettskapande. För ett par veckor sedan blev det en ny lila/grå skapelse som ni kan se här korsett och lovade en rutig i förra veckan, den blev också färdig, men nu behöver jag en matte i str 38 till den så att jag kan fota den ( det är en 24"). Den här veckan har jag gjort en prickig fin till en kund. Man blir lycklig av att jobba med så fina saker! Den senaste tiden har söta Tifa påbörjat ett nytt projekt och skapat underbara sidan min boudoir. Gå och titta! Min Boudoir

  • Comments(0)//www.snofridholgersdotter.se/#post17
Next »